Mercedes 280 SE 1979

Posted on 16.12.2020 / 318
Price : 9,900
Listing Type : Cars
Item Type : Retro Cars
Make : Mercedes
Model : 280 SE
Year : 1979
Item Location (Country) : Finland

Mercedes 280 SE 1979

Finnish museum registered.

It was purchased in 1986 by the current owner whilst living in Brussels, the meter reading then was 160,000km and currently showing 297,524km. To the owner’s knowledge, it was originally sold new in Germany.

The car has always been kept in a warm garage, it has also only been used in the summer and never in the winter months. It has not been involved in any accidents, also no major renovation works have been carried out.

It has been rust protected and always maintained when required, never failed an inspection (MOT/TUV) and last inspection was on 15.5.2019. Inspection is every two years in Finland for a museum registered vehicle.

On 31.05.19 the transmission oil and filter were changed, also brake fluid. Engine oil was changed on 06.06.20.

Disadvantages: The alarm system sometimes alarms itself, we have not used it due to this. The central locking is a bit sticky due to low usage, we lock the car by manually pressing the buttons as required.

This is a great vehicle that has served us well over all these years, please let us know if you need anymore information or would like to view the car.

 

Message from Koskin Import: This is a private seller and not a car owned by us, I have not personally seen this car and am advertising it on behalf of the owner using their description and photos. We can help with the purchase if required and offer many extra services like Inspection, transport etc.

This Mercedes 280 SE 1979 is in Finland and can be shipped worldwide!

————————

Auton valmistusvuosi on 1979. Ajokilometrit olivat ostaessani n.160 000km. Ostin auton asuessamme Brysselissä tammikuussa 1986. Siitä on minulla identiteettikortti.  Tietoni mukaan se oli aiemmin ollut Saksassa käytössä. Autolla oli autotallipaikka Brysselissä. Suomessa auto on pidetty omakotitalon lämpimässä tallissa. Se on ollut vain kesäkäytössä – talvet sisällä tallissa.  Se on ollut Suomessa ja ainoastaan minun käytössäni ja omistuksessani. Nyt kilometrimittari näyttää 297 524. Kolareita ei ole ollut eikä suurempia remontteja. Huoltoja ja ruostesuojauksia on tehty. Katsastuksen auto on aina läpäissyt välittömästi. Viimeksi oli katsastus 15.5.2019. Se on tarpeen museoautoille joka toinen vuosi.  31.5.2019 on Vehossa vaihdettu vaihteistoöljy, suodattimet ja jarruneste. Öljynvaihto viimeksi 29.6.2020.  Renkaat ovat melko uudet. Talvirenkaita ei ole. Museoautoa voi tietääkseni käyttää yksillä renkailla läpi vuoden.

 

Auto on museoautorekisterissä, 2.5.2007 alkaen.

 

Vajavuuksia: Varashälytin ei ole ollut käytössä, koska se pärähti joskus itsekseen hälyttämään. Keskuslukitusta ei ole vähäisen käytön vuoksi tarkistettu. Lukitusta on autettu tarpeen mukaan lukitusnappeja painamalla.

Vehicle Features
Air Conditioner
Alloy Wheels
Automatic Climate
Bottle Holder
Brake Assist
CD Player
Chrome Grille
Cruise Control
Digital Clock
DVD Player
Fuel Warning
Heater
Related Listings